z našimi domačimi recepti…
Sestavine
– 1 kg jelenovega mesa (srna, medved, divji pujs)
– 10 dag maščobe (olje)
– 70dag sesekljane čebule
– 5 stroki česna
– žlica paradižnikove mezge
– 50 dag jušne zelenjavenarezane na male kockice (korenje, zelena, koleraba, peteršiljev koren)
– žlička gorčice, lovor, kumina v prahu, brinove jagode, šetraj, majaron, muškatni orešček,
rožmarin, črni poper v zrnju, sol
– 1 večje jabolko
– žlica suhih črnih trobent (vrsta gob)
– 3 dl suhega rdečega vina
Priprava
- Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo česen in narezano jušno zelenjavo, prepražimo.
- Dodamo paradižnikovo mezgo, kumino, krhlje jabolka, gorčico. Prepražimo, dolijemo vino,
premešamo, zalijemo malo z vodo in kuhamo 20 minut. - Zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo meso in vse druge začimbe ter kuhamo do
mehkega. Da dobimo gladko omako, jo lahko podmetemo z žlico v vodi zmešane moke.
Zadnjič spremenjeno: 21:45